Nieuws

Vakopleiding zoekt studenten

Al jaren zijn wij partnerbedrijf van Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg (SVMT), dé middelbare vakopleiding in onze regio. Veel van onze huidige medewerkers hebben hun eerste stappen in de metaalsector bij deze opleiding gezet. En zeg nou zelf, verspanen is toch een prachtig vak!

Vorige week mocht ik een kijkje nemen in de praktijkruimtes van SVMT. De opleiding is als partner van ROC Tilburg te vinden in gebouw A van ROC locatie Stappegoor. Ze bieden de volgende opleidingen aan:

  • (Allround) Verspaner
  • (Allround) Constructiewerker
  • (Allround) Plaatwerker

 

Kom je niet uit de metaalsector en ben je, net zoals ik eerst was, een leek in dit vakgebied:

Verspanen is de term voor alle vormen van materiaalbewerking (maar met name van metaal) waarbij door middel van bepaald hand- of machinegereedschap materiaaldelen worden weggenomen en spanen (afval) ontstaan. De massa neemt af en de oorspronkelijke vorm verandert permanent in de richting van de gewenste vorm. @Wikipedia

Precisiewerk dus, tot in detail, daar ligt onze kracht. Voor onze klanten zijn wij een one-stop-shop waar alle disciplines samenkomen. Bij B&S kun je leren slijpen, draaien, draad- en zinkvonken en frezen. We hebben een uitgebreid machinepark en de leerlingen van toen, zijn nu onze vakmensen. Zo is de cirkel rond, mooi toch!

Ben je geïnteresseerd in een toekomst in de metaalsector, wil je leren, werken en tegelijkertijd ook geld verdienen? Ga dan zeker een kijkje nemen tijdens de ROC/SVMT info avond op 16 maart. Ook is het bij SVMT altijd mogelijk een meeloopdag in te plannen.

Ingrid Bastiaansen
Marketing & Communicatie
B&S Technology B.V.

 

Deel via