Nieuws

Dag van de Techniek 2024

Techniek is overal en de jeugd heeft de toekomst, dit komt prachtig samen bij de Dag van de Techniek waar wij graag onze bijdrage aan leveren. De Dag van de Techniek is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeentes in Midden-Brabant. De gratis toegankelijke Dagen van Techniek zijn opgezet voor iedereen die nieuwsgierig is naar techniek, zich oriënteert op een studie of stage in deze richting of overweegt om naar een technisch beroep over te stappen. Vooral voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zijn er volop activiteiten, waardoor ze beleven hoe leuk de techniek kan zijn. De Dag van de Techniek wordt door ouders, opa’s en oma’s vaak ervaren als een échte familiedag.

De Dag van de Techniek wordt mede mogelijk gemaakt door Midpoint Brabant, als onderdeel van Deltaplan Techniek. In 2024 vinden er zes edities plaats, elke editie heeft zijn eigen vorm en informatiekanalen, hierbij links naar alle websites:

Gilze: 13 januari

Tilburg: 3 maart

Waalwijk: 8 maart

Heusden: 8 juni

Oisterwijk-Moergestel: 5 oktober

Dongen: 12 oktober

Dit jaar was B&S Technology present in Gilze en Tilburg.

 

Workshops en activiteiten

Hoe kun je beter kennis maken met techniek door het zelf te beleven. Dit jaar in Tilburg kon je o.a. je eigen kroket maken, schilderen, metselen, elektronische aansluitingen maken, auto’s bestickeren, bruisballen en frisdrank maken en samen met de brandweer een autowrak openknippen.

Bij B&S Technology werden kinderen uitgedaagd om de Cleanroom lasergame experience te spelen. Onze engineers maakten een baan met verschillende onderdelen waarbij je door het draaien van de spiegels in de juiste richting, de groene laserstraal naar de overkant moest zien te krijgen. Een echt precisiewerk! Wat zal de uitdaging in 2025 worden?

 

Winnaars challenge

Vorige week ontvingen wij de winnaars bij ons op het bedrijf. Ze kregen een VIP rondleiding, een kleine trofee waar ze zelf hun naam op mochten laser graveren en natuurlijk was er taart. We hopen dat we een aantal techniekzaadjes hebben geplant.

Deel via