Specialisten in precisiewerk
B&S Technology biedt de fijnmechanica en gereedschappen voor uw producten.

We hebben er alles voor in huis, vanaf de allereerste ontwikkeling van uw componenten tot en met het onderhoud van uw tools. Veel van wat we doen vraagt om maat- werk. Bedoeld voor specifieke toepassingen en gemaakt in een schone omgeving waarin we tot op de micron nauwkeurig gaan. En met welk materiaal we dat doen? Dat is ons om het even. Of het nu gaat om aluminium, rvs of titanium, om kunststoffen of keramiek: we beschikken voor elk materiaal over de benodigde specialisten, machines en technieken

CAD engineering & CAM programmering

Een nauwkeurige blik loopt als een rode draad door alles wat we doen. Zo ook bij onze engineeringsafdeling, die met de CAD/CAM-pakketten uw schetsen of ideeën op tekening uitwerkt. We brengen de maten en toleranties in kaart, laten die door u waar nodig goedkeuren en gaan dan over tot productie, waar we klaar staan voor de bewerkingen van uw product.

Draaien

Van conventionele en CNC-draaimachines tot CNC-draai-freesmachines voor draaien en frezen ineen. We kunnen met draaien alle kanten uit, zodat we efficiënt tot een grote productvariatie komen.

Frezen

Meerdere CNC-freesmachines, werkend met 3 of 5 assen en gerobotiseerd, bieden samen talloze mogelijkheden. We programmeren onze machines met Edgecam/Hypermill en simuleren vooraf elke freesbeweging. Zo halen we mogelijke fouten er tijdig uit.

Draad- en zinkvonken

Onze draadvonkmachines, met elk hun specificaties, zorgen ervoor dat het ‘figuurzagen’ van metaal veelzijdig en nauwkeurig verloopt. Hetzelfde geldt voor onze zinkvonkmachines, waarmee we via in huis vervaardigde elektrodes geharde en hardmetalen onderdelen zeer precies kunnen bewerken.

Slijpen en leppen

Zoveel producten, zoveel specifieke manieren van slijpen. Dus hebben wij ze bijna allemaal in huis. Denk aan rondslijpen, profiel- en contourslijpen. Aan vlakslijpen en ook leppen.

Tool assemblage

De matrijzen en stempels voor uw producten: we maken, monteren en onderhouden ze. Naast het afwerken en ontbramen van onderdelen, stellen we ook kleine modules en prototypen samen in onze cleanroom (ISO6). Daarnaast verzorgen we ook de lasergravering van onderdelen.

Meetkamer

In onze geconditioneerde meetkamers staan onder andere Zeiss  en Wenzel 3D-meetmachines voor tastend meten. Bedoeld voor tussencontroles en een grondige eindcontrole van de voor u geproduceerde componenten, zoals we dat ook doen met onze applicaties voor contourmetingen.

Cleanroom

In ons productieproces stellen wij hoge eisen als het gaat om schoon produceren. Netheid, we spreken ook van Cleanliness Production, is absoluut noodzakelijk voor de oppervlaktereinheid en het voorkomen van vervuiling op de producten. We beschikken over een volledig geconditioneerde ISO 6 en ISO 7 cleanroom. In de pre-clean ruimte worden de producten gereinigd en geconditioneerd uitgebakken in speciale ovens. In Cleanroom ISO 6 wordt het product schoon geassembleerd en klaar gezet voor verzending naar de klant.

Benieuwd naar de mogelijkheden
voor uw precisieonderdelen, productsamenstelling, stempels en matrijzen? Neem contact op